Wednesday, January 2, 2013

orientasi




holla..hukhuk...kumot tak ada tenaga sekarang niy.terlalu penat lepas balek sekolah.perasaan bercampur baur.waktu camni best kalau tido.hahaha..siyes arr.memang penat giler.hari pertama persekolahan tersangatlah memenatkan.adeiii.. =_="

amacam first sekolah korang.best tak ?mesti dapat kawan baru kan.aummm..kat sekolah kumot ramai pelajar baru.sume comey comey belaka.terutama pelajar form 1.kumot kena tunjukkan disiplin yang baik kat adek adek bawah umor.haha..kuang ajor :3

***

time balek mmng ditunggu oleh sume pelajar tapi malangnye kumot balek lambat.mama lupa kumot balek pukul 2.30.hukhuk..tapi tak pe.da biasa.hehehe..tengah best melayan perasaan sambil tunggu mama jemput,tiba tiba datang seorang awek cun naik kereta viva warna putih kat kumot

kumot da takot masa tuh.ingat ke nak culik kumot pastu jual kat thailand.hakhak..rupa rupanya nak promo barang.umm..buat suspen jer.dia promo jam tangan kat kumot.harga promosi pulak tuh.RM35.cantek woo jam tuh.kumot nak beli tapi enggak ada pitis dong :3

bersambung..penat arr.jap nak tido dulu.zzzz...

Tuesday, January 1, 2013

SELAMAT DATANG 2013 !




aumm..aumm..anda fikir apa yang saye fikir ?acececeh..anda tahu hari ini bape hari bulan n tahun apa ?yeah !!! 1/1/2013 derr..HAPPY NEW YEAR !GOOD BYE 2012 !WELCOME 2013 ! :) apa azam korang untuk tahun ini ?azam kumot banyak n tak cukup ruang nak tulis kat cini.hehehe XP

hari ini kumot pergi tengok bunge api kat airport.aww..airport gitu.kumot pergi satu kampung.muehehe..cantik woo bunge api.tepat jam 12 malam dia meletop.err..tak tahu nak citer camne.korang layan gambar jelar XD

dekat airport.detik menanti jam 12 malam.masa niy ujan.urm..

waktu nak balek umah.jalan sesak.urgh..macam kat KL pulak =_="

memang sesak =_="

wkwkwk..sempat posing dalam gelap*dalam kereta otw nak balek umah

tahun baru.azam baru.muke pon kena baru n fresh XD



SELAMAT TAHUN BARU SEMUA-luv akif-




Friday, December 28, 2012

rantai burung hantu HARAM



entri ini telah di copy paste =) KLIK SINI

Makin jauh aku teroka dunia ni makin takut dan amat merisaukan aku . Aku risau bagaimana negara aku , bangsa aku , yang paling penting agama aku iaitu ISLAM!! , Aku risau umat islam kini keliru dengan dunia mereka sendiri , mereka seolah seolah seperti lembu dicucuk tanduk , 


orang kata -
-"kau pakai ni , fesyen baru rugi kalau tak pakai"
-"tengok ni loket gamba 'BURUNG HANTU' ni , aku nampak dalam tumblr hari tu comel sangat sangat jom kita beli"


Inilah masalah orang kita , lawa sikit je baru puji sikit dah cair terus beli , tanpa fikir panjang . Tahukah anda , apa maksud burung hantu tu ? memang lawa , memang comel , memang bergaya kalau pakai , memang mudah untuk kita dapat perhatian loket ni tapi sedar tak kita , loket yang kita pakai tu loket siapa?siapa buat ? siapa yang promosi? . Maka , hari ni aku akan tunjuk kan pada kalian apa yang ada disebalik loket ini .









Apa semua ni ?? pernah dengar nama ini? FREEMASON ? pernah ? kalau nak tahu , mereka inilah kaki kaki DAJAL , mereka join angkatan DAJAL AL-MASSIH ni sebab nak HARTA , KAYA , NAMA , dan jangan terkejut kebanyakannya semua orang2 ternama negara kita , nama nama mereka cukup besar serta yang amat sedih sekali mereka ini antara nya orang islam .


















[KALAU ANDA PERNAH LIHAT SIMBOL ATAU APA JUA BERKAITAN DENGAN INI , DIHARAP ANDA DAPAT JAUHKAN DIRI DARI MEREKA ]

Bersusah payah RASULULAH S.A.W , berhijrah , untuk menyebarkan islam , mahu manusia ini selamat , mahu umat-nya hidup senang di dunia dan di akhirat tapi kita? apa kita buat? menjatuhkan maruah agama , sanggup murtad , sanggup bergadai maruah diri , bangsa dan agama.

tahukah anda mereka(pemuja dajal) tersenyum melihat kamu semua bangga dengan loket burung hantu itu , bagi mereka(pemuja dajal) burung hantu sebagai simbol ritual mereka , 

MAJORITI perempuan di negara kita memakai loket ni ketika bersiar-siar dan yang paling menyedihkan mereka memakai loket ini besertakan tudung , dan sudah teranglah mereka ini ISLAM , 

Maka kita kena hindar benda ni dari terus berluasa , kita kena peka !
wahai kaum Adam wahai kaum Hawa bangkit ! kita kena bertindak , kita kena halang semua ini.

Kita PERLU saling menasihati antara satu sama lain , kita kena PEKA , sebelum kita beli kita tengok dulu fikir dulu. takut kita tersalah beli , Mereka suka sahaja kerana rancangan mereka berjaya.




Maka aku sebagai wakil seluruh umah yang ingin menegur tapi takut ada yang kecil hati , kepada semua kaum Hawa atau Adam , berhentilah dari membeli , memakai loket ini , HARAM bagi kita umat islam memakai barangan dari mereka(pemuja dajal,zionis) . Kaum Adam , kita ni lelaki , tak perlu kita pakai rantai rantai ni , bukan cara kita , agama kita tak suruh pun ..

ANTARA sebab lain :

Membuat atau mengukir patung bagi objek  yang bernyawa secara lengkap segala anggota tubuh badan dan jisim dan bayang , sama ada  ia di alam bentuk manusia atau haiwan adalah berdosa besar.

Perkara ini disandarkan kepada beberapa hadis sahih Rasulullah S.A.W  yang memberi amaran  tentang azab seksa  yang akan ditimpakan kepada mereka  yang mengukir patung pada hari kiamat  kelak.

Apabila patung-patung tersebut di jadi kan perhiasan , maknya ia di jadi kan sebagai sesuatu  yang dimuliakan atau  ada unsur-unsur  penghormatan. Oleh itu , meletakkanya  dengan tujuan perhiasan  adalah perbuatan yang haram (berdosa). manakala malaikat tidak akan  memasuki rumah  yang terdapat patung.

SABDA RASULULLAH .

maksudnya : "Malaikat tidak  akan memasuki  rumah yang terdapat  di dalamnya  patung-patung  atau gambar-gambar (sesuatu yang bernyawa"


KESIMPULANNYA:
-KITA BOLEH BERGAYA TAPI MESTI KENA GAYA , JANGAN SAMPAI KERANA BERGAYA ,AKIDAH KITA RUNTUH , MARUAH AGAMA TERCEMAR , KENANG LAH USAHA RASULULLAH DAN PARA SAHABAT MENEGAKKAN SYIAH ISLAM DAN JANGANLAH KITA TERGOLONG DI DALAM KALANGAN PERUNTUH INSTITUSI ISLAM DAN PEROSAK AGAMA.

[maafkan aku jika entri ini membuat anda semua terasa hati , aku perlu menegur kerana aku tidak mahu dianggap sekongkol dengan benda ini , sudah bagi tanggungjawab kaum Adam untuk memimpin kaum Hawa ini]





Saturday, December 22, 2012

apa itu domain dan hosting?




#nota kaki : entri ini telah di copy & paste =) KLIK SINI


Apa Itu Domain Dan Hosting?

Jika anda inginkan laman web dengan nama pilihan anda sendiri, contohnya http://www.laman-web-www.laman-web-aku.com, apa yang perlu anda dapatkan ialah domain dan hosting. Seperti yang saya dah terangkan sebelum ini, berikut merupakan sedikit penerangan tentang domain dan hosting:

Apa itu domain?

Domain adalah alamat untuk laman web anda. Contohnya, domain bagi laman web yang anda sedang layari ini adalah http://sembangkomputer.com. Fikir dahulu masak-masak nama apakah yang anda letak sebagai domain anda, kerana alamat inilah yang orang ramai akan taip di web browser untuk pergi ke laman web anda. Oleh itu, ia haruslah ringkas dan mudah diingati.

Apa itu hosting?

Hosting pula berfungsi untuk menyimpan segala data-data mengenai laman web anda. Ia akan menyimpan fail, teks, gambar, dan segala kandungan dalam laman web anda supaya boleh dilawati oleh orang ramai.

Bagaimana nak mendapatkan domain dan hosting?

Banyak syarikat-syarikat yang menawarkan perkhidmatan domain dan hosting. Antaranya ialah DataKL. Anda hanya perlu pergi ke laman web tersebut dan pilih salah satu dari mana-mana pakej yang ditawarkan. Biasanya, bayaran secara online akan dibuat menggunakan kad kredit atau PayPal. Tapi jangan bimbang jika anda tidak mempunyai kad kredit atau PayPal, kerana anda juga boleh membuat bayaran secara bank-in di cawangan Maybank yang berdekatan.

Saya dah ada domain dan hosting. Apa seterusnya?

Ok, sekarang anda dah sedia untuk lancarkan laman web anda agar boleh dilawati oleh seluruh dunia. Jika anda ingin membuat laman web dengan cara mudah, anda boleh menggunakan CMS seperti Joomla!Zen CartDrupal, dan sebagainya. Jika anda ingin membuat blog, WordPress adalah pilihan yang terbaik. Sekiranya segala kandungan laman web anda sudah siap, letakkan ia kepada hosting anda menggunakan perisian FTP, ataupun melalui cPanel.
Apa benda pula CMS, Joomla, dan cPanel ni ya? Jangan risau, semuanya akan saya terangkan lagi dalam artikel yang akan datang. Jadi, pastikan anda setia mengikutiSembangKomputer.com ye ^^
Nota: Link DataKL di atas adalah merupakan link affiliate saya. Jika anda membeli domain atau hosting melalui link tersebut, saya akan mendapat sedikit ganjaran dari DataKL dan membantu dalam pembangunan blog ini. Terima kasih.



Wednesday, December 19, 2012

result PMR. OMEGOD!!!






okeyss...post kali niy kumot tak nak siyes siyes.kumot bercerita secara santai dan sopan kayss.. =).tahukah korang hari niy result PMR da keluar and i'm not okay.i'm not ready you know! ='(.no hard feeling kayss.tepat pukul 11 pagi tadi kumot ambek result dan hasilnya...

okeyss..on the way nak pi sekolah nak ambek result.jujur aku kata, i'm not okay =,=
kami dapat keputusan cemerlang!yeay!
jalan jalan dapat result cabot balek rumah -___-"
jujur aku kata,aku tak puas hati dengan result aku -___-"
balek rumah,masok bilik tengok result sekali lagi.sungguh tak puas hati -___-"
tengok lagi! aku memang tak puas hati derr.. -___-"

menggigil siot pegang result niy

sijik kematian.hakhak..kidding.. =P


alhamdulillah..kumot tak dek subjek yang gagal.semua lulus.ngeee... =D.tak leh bagitaw secara terang terang.hahaha..its okay bagi korang yang tak lulus tuh.SPM maseh menanti.tunggu jer nanti =P




Sunday, December 16, 2012

GA SPONSORED BY RAKANHOST.COM




HALOHA...da lame kumot tak hupdate belog kan kan kan.huhu..rindu korang.mmuuaahhxxx n rindu kat belog kumot superb kiut niy.jangan jelly =P.okaysss.hari niy kumot dengan rasa takabbur dan penuh rasa kegembiraan sampai ke telinga,kumot join GA from GILAPING.COM

YEAH!admin-admin GILAPING.COM memang baik baik semuanyer dan bermurah hati.huhuhu..terharu saya taw T_T.semoga GILAPING.COM dimurahkan rezeki berlimpah ruah okayss.kumot akan sentiasa menyokong GILAPING.COM dan menggunakan blog ping tool dari GILAPING.COM =)

okayss..sesapew nak join still ada masa okeyss.kalau korang nak join,kenalah ikuti segala syarat yang dikehendaki oleh pihak penganjur.hohoho..antara syarat-syaratnya ialah --->

1.LIKE PAGE GILAPING.COM

*klik banner untuk lompat ke page GILAPING.COM





2.LIKE POST GILAPING.COM YANG INI

*klik banner untuk lompat ke post GILAPING.COM




3.BUAT SATU POST DI BLOG TENTANG GILAPING.COM

4.PING BLOG ANDA DI GILAPING.COM

*klik banner untuk ping post blog anda




OH YEAH!kumot done buat semua tuh.korang bila lagi.jom cepat join sebelom tamat GA niy!
jangan lupa klik sini jugak(WAJIB) ▬► http://gilaping.com/  ▬► https://www.facebook.com/GilaPing

Assalamualaikum.. <3 <3 <3




Tuesday, December 11, 2012

alhamdulillah...


alhamdulillah..belog kumot semakin sukses.yeay!ini semua berkat sokongan korang jugak ler.thanks you uoll!kalau bukan sebab korang kumot da lama padam belog niy sebab masalah yang tak boleh dibagitaw.hikhok..

thanks to nuffnang coz banyak beri dorongan untuk kumot berbelog!stats belog kumot kat nuffnang makin menaik n duit pon makin membukit.seronok giler ^..^.oh!bercakap pasal giler terlupa pulak pasal blog ping tool yang kumot guna iaitu GILAPING.COM!

thanks yep GILAPING.COM sebab menaikkan traffic kat belog kumot niy.i love you sayang!muehehehe...terima kaseh jugak kepada rakan belog yang rajin komen n follow belog kumot yang tak seberapa niy.hoho..terharu taw T_T.okess okess..jum cekidout --->




ini stats belog kumot last week punyer:



ini pulak yang this week punyer:




mioww... :3 .semakin sukses.winkwink...
Assalamualaikum... <3 <3 <3